Beslutningsforslag i kalenderen: Hvem holder ord?

Inden valget lød det højt og tydeligt fra en samlet borgerlig opposition – og fra Moderaterne og Alternativet – at Mette Frederiksens ansvar i minksagen skulle vurderes af uvildige advokater.

Det var en tilsvarende advokatvurdering, som lagde op til, at Inger Støjberg (DD) kom for en rigsret. Her blev hun blev idømt to måneders ubetinget fængsel.

Skærmkopi fra Venstres hjemmeside.

Efter valget har nogle af partierne svaret mere uldent om en advokatvurdering af Mette Frederiksen, som de nu forhandler regering med. Også blandt små partier er der angiveligt håb om et par ministerposter.

Papepower. Den konservative leder Søren Pape Poulsen var en af underskriverne på kravet om en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i minksagen.

En af de klare undtagelser fra den uldne tale er Nye Borgerlige. Det er realistisk, at partiet på torsdag 8. december formelt fremsætter et beslutningsforslag om en advokatvurdering. Det oplyser partiet til Nordtinget.

Normalt kommer et beslutningsforslag til førstebehandling og dermed debat en uges tid senere eller lidt mere. Men der er ikke travlt i Folketinget for tiden.

Inger Støjberg (DD) (tv) kom for en rigsret efter en advokatvurdering af en kommissionsrapport. Mette Frederiksen (S) skal også vurderes af uahængige advokater, mener en del af Folketinget. Foto Folketingets tv.

Dermed kommer Folketinget efter alt at dømme til at debattere advokatvurderingen, inden der er dannet regering. Debatten vil vise, hvem der nu mener det samme, som de mente inden valget.

Der er det forbehold,...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk