Venstre tror ikke, at kriminelle vil respektere nærpolitistationens åbningstid

Mere politi skal patruljere om natten, skriver Preben Bang Henriksen (V) i Nordtinget som kommentar til regeringens forslag om nærpoliti.

Flere Venstre-borgmestre tog godt imod det, da den socialdemokratiske mindretalsregering i mandags fremlagde sit forslag om flere nærpolitienheder. I Brønderslev og Vesthimmerland vil borgmestrene for eksempel meget gerne have politi tættere på.

Preben Bang Henriksen (V), næstformand Venstres folketingsgruppe. Foto Nordtinget.

På Christiansborg vil Venstre have med i den kommende politiaftale, at der kommer mere politi, som kører rundt om natten. Det skriver det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V) i et debatindlæg her i Nordtinget.

Hvis man ikke kan overtale kriminelle til kun at arbejde på hverdage inden 15.30, “så er løsningen på et hurtigere og mere nært politi, at der kommer flere betjente i biler, der runderer i kommunen, og som af vagthavende omgående kan sættes ind der, hvorfra alarmopkaldet kommer,” skriver Preben Bang Henriksen, som er næstformand for Venstres folketingsgruppe.

Han deltager i forhandlingerne om et nyt politiforlig. Uden mere politi til at køre rundt om natten, vil nærpolitistationer kunne give en falsk tryghed, når de ikke har åbent uden for den den almindelige kontortid på hverdage, mener Preben Bang Henriksen, som også er formand for Folketingets retsudvalg.

Læs hans debatindlæg her

Mere om regeringens forslag her.

Af Esben Agerlin Olsen