Bent Bøgsted godt tilfreds trods tab af vigtigt ordførerskab

“Søren Espersen skulle have noget mere at lave.”

De store ændringer i ledelsen af Dansk Folkeparti har givet dønninger i ordførerskaberne i Folketinget.

Bent Bøgsted (DF). Foto Nordtinget.

Bent Bøgsted fra Østervrå er ikke længere forsvarsordfører, en vigtig post for Nordjylland med mange forsvarsinstitutioner.

Posten som forsvarsordfører er overtaget af Søren Espersen. Han mistede sin post i partiets magtfulde koordinationsudvalg, da udvalget forleden blev nedlagt af partiformand Kristian Thulesen Dahl og hovedbestyrelsen.

“Søren Espersen skulle have noget mere at lave”, fortæller Bent Bøgsted.

Søren Espersen er også udenrigsordfører og politisk chef, kommitteret, for Hjemmeværnet.

Selv er Bent Bøgsted godt tilfreds med at blive aflastet.

For hans møder som beskæftigelsesordfører faldt ofte sammen med møderne som forsvarsordfører. Det betød, at han måtte træffe vanskelige valg mellem hvilken minister og hvilke udvalg, han skulle melde afbud til.

Bent Bøgsted fortsætter som ordfører for hjemmeværnet og som medlem af forsvarsudvalget. Som sådan kan han stadig møde op for at byde soldater hjem, pointerer han. Han gæster også stadig gerne de forsvarsinstitutioner, som inviterer.

Samme indflydelse

Sin indflydelse på forsvarsområde kan blive den samme, mener han.

“Jeg kan få den indflydelse, jeg vil have, for jeg har et godt samarbejde med Søren Espersen,” siger Bent Bøgsted.

Pia Kjærsgaard støver Søren Espersen af, mens den franske gæst, højrepolitikeren Marine Le Pen, ser til før et pressemøde. Foto fra video.

Nordjyderne kan trøste sig med, at Søren Espersen har nordjyske rødder. Han er født i Svenstrup, hvor han gik i skole, hvorefter han gik i gymnasiet i Aalborg.

Nedlæggelsen af koordinationsudvalget i Dansk Folkeparti betød også mindre indflydelse for partiets stifter, Pia Kjærsgaard, som også sad i dette udvalg.

Udvalget blev nedlagt, efter at man kunne læse i en ny bog, at Pia Kjærsgaard angiveligt skulle have bakket op om et kup mod partiformand Kristian Thulesen Dahl efter valgnederlaget i 2019.

Han skulle være afløst af den nuværende næstformand, Morten Messerschmidt, ifølge bogen “Kong Kristian”. Den er skrevet af journalisterne Kaare Hanghøj Johansen og Kristian Brårud Larsen og bygger på anonyme kilder.

Kristian Thulesen Dahl har forklaret, at det er tilfældigt, at ændringerne i partiet falder sammen med udgivelsen af bogen.

Pia Kjærsgaard, som altså mistede en plads i partiledelsen, er til gengæld igen blevet værdiordfører, som hun også var i årene mod 2015.

Ændringerne fandt sted på et gruppemøde tirsdag og blev beskrevet i partiets medie Dit Overblik onsdag. Det er en fejl, at nordjyske Lise Bech ikke længere står som fødevareordfører, oplyser hun. Det er hun fortsat, lige som hun fortsat er ordfører for områderne landbrug, veteraner og beredskab.

Af Esben Agerlin Olsen