Prehn vil have minkavl tilbage: Avlere tør ikke og EL vil ikke

(Foto fra Folketingets tv, da loven om aflivning omsider blev vedtaget)

Danske mink er ikke nødvendigvis udryddet, selv om statsminister Mette Frederiksen (S) 4. november 2020 gav besked om, at de alle omkring 15 millioner dyr skulle aflives på grund af corona.

Landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn tog et billede af resultattavlen, da loven om aflivning af mink blev vedtaget 21. december 2020 – over en måned efter at aflivningen foregik.

Sidste år blev henved 100.000 levende mink eksporteret til udlandet. Nogle af dem kan i hvert fald i teorien kan være bevaret til avl, som kun er forbudt i 2021, altså midlertidigt.

Landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) vil gerne have minkavl igen. Aflivningen var af hensyn til folkesundheden, forklarer han.

En tilfældig af de tidligere omkring 1200 minkfarme i Danmark. Foto Danske Minkavlere.

Regeringens beslutning om, at alle mink skulle aflives, er således ikke udtryk for en modvilje mod minkproduktion i Danmark,” skriver han i et svar til folketingsmedlem Søren Egge Rasmussen (EL).

Det er min klare ambition, at fremtidig lovgivning om hold af mink kan fremsættes“, lyder det fra den nordjyske minister.

Hvorvidt nogen så har lyst til det er en anden sag. Formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, er meget pessimistisk.

“Jeg kender ikke nogen, der vil. Og jeg kender mange,” siger han.

Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere, under et besøg i Folketinget. Foto Nordtinget.

“Den behandling, vi fik i november, skal man kun opleve en gang. Ellers bliver man ikke...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk