Blå blok støtter borgerforslag om rigsretssag mod Mette Frederiksen

(Foto Kopenhagen Fur)

Statsminister Mette Frederiksen (S) var fraværende fra folketingssalen, da et borgerforslag om en rigsretssag mod hende for mink-aflivningen blev behandlet torsdag 22. april.

Mogens Jensen (S), som mistede sin ministerpost på grund af sagen, var derimod til stede.

Borgerforslaget om en rigsretssag nu på grund af den manglende lov til aflivningen har fået over 60.000 underskrifter. Det er mere end rigeligt for at få det behandlet som beslutningsforslag i Folketinget.

Mogens Jensen (S). Foto fra Folketingets tv.

Tilhængere af forslaget var på tilhørerrækkerne og blev flere gange tysset ned fra formandsstolen.

Både Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige sagde, at de støtter forslaget. De har som bekendt ikke flertal.

Men sagen gav dem mulighed for et forsøg på at få regeringen støttepartier til at se eftergivende ud over for en ulovlighed hos regeringen, mens de var mere kontante over for Inger Støjberg, som skal for rigsretten.

Den socialdemokratiske regering og dens støttepartier, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre, støtter ikke borgerforslaget. De kritiserede, at de borgerlige partier ville støtte en rigsretssag, inden den aftalte granskningskommission om sagen overhovedet er gået i gang.

Karsten Lauritzen (V). Foto fra Folketingets tv.

Karsten Lauritzen, gruppeformand for Venstre, understregede, at støtten til borgerforslaget først og fremmest var en meningstilkendegivelse, som ikke er juridisk bindende.

“Vi skylder de berørte at vise, at vi tager...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk