En lille regning i minksagen: Nedrivning

(Opdateret version 20. december 2021)

(Minkgård. Foto Danske Minkavlere.)

Det kan tage pusten fra de fleste at tænke på, at erstatning minkavlerne for aflivning af deres dyr kan løbe op i 19 milliarder – milliarder – kroner. Noget mere end den økonomiske pris for 20 års krig i Afghanistan – 13 milliarder kroner.

Det vil også give sved på panden i de fleste familier at tænke på taxameteret, når et par fodboldhold advokater mødes i Minkkommissionen to dage om ugen i flere måneder for at afklare, hvordan regeringen traf beslutning om aflivning uden at have lov til det.

En beskikket forsvarer koster over 1700 kroner i timen.

Så her er en mink-regning i den – i sammenligning -billige ende – foreløbig. Folketingets finansudvalg har godkendt en ansøgning om knap tre millioner kroner.

De skal bruges til nedrivning af minkfarme. Eller rettere til oprettelse af en enhed, der koordinerer “nedrivning
og bortskaffelse af minkerhvervets produktionsanlæg”
, som det hedder i det såkaldte aktstykke.

Til næste år er der brug for yderligere syv millioner kroner til “enhedens aktiviteter i opstartsfasen”.

Men det er ikke den sidste regning i den sag. Senere kommer selve nedrivningen. Den skal efter planen begynde til marts næste år. Foreløbig er den sat til at vare fire år.

Prisen for nedrivning er skønnet til i alt at kunne blive henved 2,7 milliarder kroner. Milliarder. De er dog en del af de henved 19 milliarder kroner, som den politiske aftale om minkene skønnes at komme til at koste.

Omfanget af opgaven med nedrivning og...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk