Venstre-viceborgmester i Rebild melder sig ud af partiet i protest mod Ellemanns kurs

Presset mod Venstres leder, Jakob Ellemann-Jensen, vokser forud for mandag aftens møde i partiets hovedbestyrelse om regeringssamarbejde med Socialemokratiet.

Der er hårde ord fra baglandet. Mandag har viceborgmesteren i Rebild, Jeppe Ugilt, forladt Venstre.

Jeppe Ugilt. Foto Rebild kommune.

“Med udmeldingen om, at man ikke længere kræver en advokatundersøgelse af minksagen, så er der simpelthen ikke andre udveje, end at jeg må forlade partiet,” skriver Jeppe Ugilt på Facebook.

Han har hidtil været gruppeformand for Venstre.

Jeppe Ugilt skriver, at Venstre har været benhård i sin kritik af Mette Frederiksen (S), som blev beskyldt for magtarrogance. Det var helt udelukket, at Venstre ville i regering med Mette Frederiksen, hed det før valget. Derfor kan Jeppe Ugilt ikke forstå, hvorfor det nu er muligt.

Han kan ikke se nogen som helst undskyldning for at droppe advokatvurderingen.

“Hvis vi andre træder en lille smule ved siden af lovens smalle sti, så falder straffen prompte,” skriver han.

“Det er en fuldstændig grotesk kovending, Venstre har taget. Jeg har aldrig oplevet noget så utroværdigt før, og jeg bliver både voldsom arrig, men også skuffet og ked af det, når politik tager sig sådan ud,” skriver Jeppe Ugilt.

Det var søndag, at Jakob Ellemann-Jensen meddelte, at kravet om en advokatundersøgelse af Mette Frederiksens rolle i minksagen var opgivet. En advokatvurdering skulle vise, om Mette Frederiksen kan stilles for en rigsret.

Af Esben Agerlin Olsen

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk