Den ene er tilbage – som udenrigsminister – den anden fik sparket af vælgerne efter salg af løfte for udenrigsministerpost

(Foto fra Folketingets tv)

Af Esben Agerlin Olsen

Lars Løkke Rasmussen (før V, nu M) tog Anders Samuelsen (LA) med i sin regering. Samuelsen er ude. Løkke er tilbage i regering efter en tur udenfor.

Ministerbiler har den utrolige egenskab, at de kan køre op i træer og hente politikere ned. Vælgere har den egenskab, at de kan sparke politikere helt ud af politik.

Bare spørg Anders Samuelsen, tidligere leder af Liberal Alliance. Ham må Jakob Ellemann-Jensen (V) tænke en del på i disse dage.

I 2016 truede Anders Samuelsen med at vælte regeringen under Lars Løkke Rasmussen (dengang V, nu M og udenrigsminister).

Så blev Samuelsen tilbudt at blive udenrigsminister. Vupti. Ministerbilen hentede ham ned fra træet. Væk var det ufravigelige krav. Lige som det ufravigelige fra Jakob Ellemann-Jensen og Venstre om advokatvurdering. Væk. Lige som løftet om ALDRIG at gå i regering med Mette Frederiksen (S).

Ubarmhjertigt er det bevaret på video. Usportsligt bliver det spillet igen og igen som her på Twitter.

Samuelsen fik to et halvt år som udenrigsminister. Så stemte vælgerne ham ud af Folketinget. Liberal Alliance blev reduceret til en tredjedel og fik ny leder.

Nogle ting huskerne vælgerne ganske godt. At blive taget ved næsen for eksempel. Det bliver Jakob Ellemann-Jensen og andre Venstre-politikeres problem den kommende tid. At de ikke holder ord, hvilket stadig er på...

Artiklen kan læses med abonnement. Skriv til abonnement@nordtinget.dk