“Jeg tror godt, vi kan finde en løsning.”

Bent Bøgsted (DF).: “Vi går til forhandlingerne i en positiv stemning”. Foto Steen Brogaard, Folketinget.

Dansk Folkeparti tager godt imod det forslag, som S-regeringen tirsdag fremlagde om en ret til tidligere pension for dem, der begyndte at arbejde meget tidligt.

“Jeg tror godt, at vi kan finde en løsning,” siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted til Nordtinget.

“Vi går til forhandlingerne i en positiv stemning,” siger han om de forhandlinger, som står til at begynde i næste uge.

På forhånd har mindretalsregeringen ikke flertal for sit forslag, som var det helt store valgløfte fra Socialdemokratiet.

Regeringens forslag er indrettet sådan, at man skal have arbejdet mindst 42 år, når man fylder 61 år for at få tidligere pension. Det skal give en ret til at gå et år tidligere på pension, end man ellers ville have ret til. Pensionen er på 13.500 kroner om måneden før skat ifølge forslaget.

En af fordelene ved regeringens forslag er ifølge Bøgsted, at der ikke sker samme slags modregning i pensionen som ved udregning af efterløn. Den kan blive kraftigt beskåret på grund af privat opsparing til pension.

Regeringen har ikke tænkt sig at pille ved, at pensionsalderen fortsat skal stige i takt med, at folk lever længere. Det er ét af de punkter, som Dansk Folkeparti vil tage op med regeringen.

“Vi mener ikke, at pensionsalderen skal stige til mere end 70 år,” siger Bent Bøgsted.

“Vi har ikke sagt ja eller nej til noget af det, regeringen har lagt frem,” siger det nordjyske folketingsmedlem.

Dansk Folkeparti har samme mandattal som Radikale Venstre, et af regeringens støttepartier. De 16 radikale stemmer i folketingssalen kan altså erstattes af 16 stemmer fra Dansk Folkeparti, hvis de radikale ikke vil være med til pensionsforslaget.

Af Esben Agerlin Olsen